Wat zijn de levertijden en hoe werkt retourneren?

Levertijden bij zowel huur als aankoop

Ons verzendproces wordt afgehandeld via gerenommeerde koeriersdiensten zoals DHL, PostNL, of UPS. Zodra we een pakket verzenden, ontvang je een e-mail met de geschatte leverdatum, -tijd en het adres waar het pakket naartoe wordt gestuurd. We plannen onze verzendingen altijd aan het begin van de week om leveringen in het weekend te vermijden.

Ongeveer drie dagen voor de start van je huurperiode bereiden we het pakket voor verzending voor. Zodra het onderweg is, sturen we je een track & trace-link, zodat je de voortgang van je pakket kunt volgen. Mocht er vertraging optreden bij de koeriersdiensten, dan wordt de startdatum van de huurperiode automatisch aangepast naar de datum waarop je het pakket hebt ontvangen.

Retourneren bij huur

Een paar dagen voor het einde van je huurperiode ontvang je van ons een email met uitleg over hoe je het pakket kan retourneren. Met de email maak je een gratis een retourlabel aan voor een vervoerder naar keuze (PostNL, DHL of DPD). Verpak de Picoo set in een stevige kartonnen doos (dit kan bijvoorbeeld de doos zijn waarin de set geleverd werd), plak het label erop en geef het pakket af bij een inleverpunt.

Retourneren bij aankoop

Indien je een set hebt aangeschaft en overweegt deze te retourneren, raden wij aan het retourbeleid na te lezen in onze algemene voorwaarden op de website. Valt jouw situatie binnen de voorwaarden? Neem dan contact met ons op via info@picoo.nl en +31-(0)40 2405 295.