Het spel start niet op alle Picoo controllers. Niet alle Picoo controllers spelen mee. Wat nu?

Te lege batterij

Het kan dat de batterij van de Picoo controller te leeg is om mee te doen aan een spel. In dat geval knippert het licht langzaam rood.

Verschillende software versies

Het kan ook zijn dat de Picoo controllers niet uitgenodigd kunnen worden omdat de controllers niet dezelfde software hebben als de spelverdeler. Als dat niet het geval is, gaan de Picoo controllers die niet mee kunnen doen snel blauw knipperen. Let op: dit is pas vanaf versie 2.19 geïmplementeerd.

Tip

Met de Picoo app kun je de batterij status en software versies van de Picoo controllers checken. Dat doe je zo:

1. Zet alle Picoo controllers aan door eenmaal op de knop te drukken. De Picoo controllers gaan nu langzaam blauw knipperen.
  2. Zorg dat Bluetooth aan staat op de telefoon.
  3. Open de Picoo app.
  4. Maak een account aan en, log in, of kies voor ‘spelen zonder account’.
  5. Klik op “Onderhoud”.
  6. Klik op “Start”. De app gaat op zoek naar Picoo controllers.
  7. Zijn alle controllers gevonden? Klik op “Volgende”.
  8. Klik rechtsboven op “Diagnostiek”
  9. Onderaan (misschien moet je even scrollen) verschijnt een melding met informatie over de controllers.
  10. Laad de controllers op als de melding aangeeft dat de het batterijniveau laag is. Geeft de app de melding dat de controllers niet dezelfde software hebben? Update dan de software op alle controllers.
  11. Herhaal bovenstaand proces na de update nogmaals om na te gaan of de update geslaagd is!

Lukt het met bovenstaande niet om te achterhalen wat het probleem is? Neem dan contact met ons op. Dat kan door te mailen naar info@picoo.nl of door te bellen naar +31-(0)40 2405 295.