Hoe start ik een spel?

Er zijn twee manieren om een spel te starten: met een spelkaartje of met de Picoo app.

Spelkaartje

1. Zet alle Picoo controllers van de spelers die mee willen doen aan door eenmaal op de knop te drukken. De Picoo controllers gaan nu langzaam blauw knipperen.
  2. Dit kan ook oranje of rood zijn. In dat geval is de batterij van de controller (bijna) leeg.
  3. Scan het spelkaartje van het spel dat je wilt spelen met de onderkant van één van de Picoo controllers. Dit noemen we de ‘spelverdeler’.
  4. Bij een spel dat je individueel speelt, start het spel direct. Bij een spel voor meerdere spelers, zorg je ervoor dat de Picoo controllers in de buurt van de spelverdeler zijn. Zodra de Picoo controllers aangemeld zijn bij het spel worden ze wit. Zodra de controllers van alle spelers die mee willen doen wit zijn, drukt de speler met de spelverdeler Picoo eenmaal kort op de knop om het spel te starten.
  5. Nu start het spel!

App

1. Zet alle Picoo controllers van de spelers die mee willen doen aan door eenmaal op de knop te drukken. De Picoo controllers gaan nu langzaam blauw knipperen.
  2. Dit kan ook oranje of rood zijn. In dat geval is de batterij van de controller (bijna) leeg.
  3. Zorg dat Bluetooth aan staat op de telefoon waarmee het spel gestart zal worden.
  4. Open de Picoo app.
  5. Maak een account aan, log in, of kies voor: ‘spelen zonder account’.
  6. Kies het spel dat je wilt spelen.
  7. Als je de basisversie van het spel wilt spelen kun je direct door naar de volgende stap. Je kunt ook eerst aanvinken dat je wilt spelen met de modus voor kinderen met een visuele beperking.
  8. Druk op ‘verzamel spelers’.
  9. Houd de controllers met het blauwe licht in de buurt van de wit knipperende controller.
  10. Zodra de controllers van alle spelers die mee willen doen wit zijn, druk je in de app op de knop ‘start spel’ om het spel te starten.
  11. Nu start het spel!

Tip: Op deze pagina vind je video's die laten zien hoe je spellen start.