Upgraden vanaf Picoo software versie 2.7

Als je je Picoo controllers nog nooit hebt geüpdatet, kan het gebeuren dat het niet meer lukt om naar de nieuwste firmwareversie te updaten. Dit komt doordat nieuwere versies veel groter zijn en de oude versie dit nog niet ondersteunt.

Om toch te kunnen updaten is het nodig om via een tussenstap te updaten. Hiervoor hebben we een speciaal firmware bestand geprepareerd ('stripped'). Deze firmware is veel kleiner, waardoor het updaten toch lukt. Om ruimte te besparen kunnen er geen spellen gespeeld worden met de 'stripped' firmware.

Let op: Picoo controllers met de stripped firmware kunnen niet worden uitgezet met de knop. Na 15 minuten schakelen ze automatisch uit.

Dit document beschrijft de stappen die nodig zijn om te updaten vanaf versie 2.7. Nadat alle stappen zijn doorlopen zullen toekomstige firmware updates weer gewoon mogelijk zijn via de normale weg.

Zo herken je Picoo firmware versie 2.7

 • Installeer of update de Picoo app. Gebruik minimaal versie 2.7 van de app.
 • Open de app en klik op “Onderhoud”
 • Zet je Picoo controllers aan
 • Tik op “Start”. De app legt nu contact met de Picoo controllers
 • Tik op “Volgende”. 
 • Er verschijnt nu een lijst met Picoo controllers
  • Bij een Picoo controller met Picoo firmware versie 2.7 (of lager) wordt er bij deze Picoo controller geen versienummer weergegeven in de lijst. Update je Picoo controllers door onderstaand stappenplan te volgen.
  • Bij een Picoo controller met Picoo firmware versie 2.8 (of hoger) wordt er bij deze Picoo controller wel een versienummer weergegeven in de lijst. Je kunt je Picoo controllers op de normale manier updaten.

Stappenplan firmware update vanaf v2.7

 1. Installeer of update de Picoo app. Gebruik minimaal versie 2.7 van de app.
 2. Zorg dat de Picoo controllers zijn opgeladen.
  • Pulseert de Picoo controller geel of rood? Laad de Picoo controller dan eerst op.
 3. Open de Picoo app.
 4. Zet maximaal drie Picoo controllers tegelijk aan.
 5. Tik in de app op 'Onderhoud'
 6. Tik in de app op 'Start' om naar Picoo controllers te zoeken.
 7. Zodra de Picoo controllers gevonden zijn -> tik op 'Volgende'
 8. Tik op 'Werk bij naar andere versie'
 9. De app vraagt om een URL. Verwijder de reeds ingevulde URL en vul de volgende URL in: https://bit.ly/picoo-fw-2-7 .Druk vervolgens op ‘OK’.
  • Wacht niet te lang met het starten van de update! De Picoo controller gaat automatisch na 15 minuten uit. De update mislukt als de Picoo controller tijdens het updaten uitschakelt.
 10. De Picoo controller wordt nu geüpdatet naar de 'stripped' firmware. Wacht tot de app aangeeft dat de update is afgerond. Dit kan enkele minuten duren.
  • Update gelukt - Knippert de Picoo controller afwisselend blauw en roze? Ga dan door met stap 11.
  • Update mislukt - Knippert de Picoo controller blauw, geel of rood? Dan is het laden van de 'stripped' firmware helaas mislukt. Ga terug naar stap 4.
 11. Druk op 'Werk bij' in de Picoo app.
  • Nu hoeft er geen rekening gehouden te worden met de uitschakeltijd van 15 minuten. Zolang de update bezig is, blijft de Picoo controller aan.
 12. De Picoo controllers updaten nu naar de nieuwste versie.
 13. Wacht totdat de app aangeeft dat de update is voltooid. Deze Picoo controllers zijn nu klaar, schakel ze uit. 
 14. Herhaal stap 4 tot en met 14 voor de Picoo controllers die nog niet geüpdate zijn.